Welk goed voornemen voor 2024 kun je vandaag nog realiseren?

Ben jij iemand die aan het begin van het jaar vol met goede voornemens zit, maar die ze al vrij snel helemaal uit het zicht raakt? Dan is het tijd om je voornemens aan te passen. Een van de beste dingen die je kunt doen en die je gelijk kunt bewerkstelligen, is een woonverzekering regelen. Van een woonverzekering heb je namelijk het hele jaar profijt en dat terwijl het je maar een paar minuten kost om er een af te sluiten. Wij laten je zien wat de mogelijkheden zijn en wat je precies nodig hebt om een verzekering op maat samen te stellen.

Wat is het nut van een woonverzekering?

Er zijn veel mensen die geen woonverzekering hebben. Zij menen dat hun inboedeltje niet veel waard is en kiezen er daarom voor om geen woonverzekering te nemen. Alhoewel dit niet verboden is, is het niet verstandig. Een woonverzekering heeft namelijk op veel meer betrekking dan enkel op je inboedel. Bovendien is het vervangen van je inboedel vaak veel duurder dan veel mensen denken. Daarnaast omvat een huis meer dan alleen je inboedel: ook je woning zelf kan schade oplopen die hersteld moet worden. Je merkt het: een woonverzekering kan je helpen om schadeposten af te handelen en omdat deze fors kunnen oplopen, is een woonverzekering van groot belang. Wat je precies nodig hebt, hangt af van je woonsituatie.

De inboedelverzekering afsluiten

Welke woonverzekeringen je nodig hebt, hangt af van je woonsituatie: huur je, dan heb je alleen een inboedelverzekering Univé nodig. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met de inboedelverzekering je spullen verzekeren tegen allerlei schadeposten. Het kan namelijk maar zomaar gebeuren dat je schade oploopt; je kunt iets omstoten in huis, je kunt een lekkage krijgen waardoor je spullen doorweekt raken of je kunt getroffen worden door brand waardoor je misschien wel je hele inboedel moet vervangen. Heb je in al die situaties geen inboedelverzekering achter de hand, dan kan je dit heel duur komen te staan. Wij raden je daarom van harte aan om altijd een inboedelverzekering te nemen, want mocht je er een keer een beroep op moeten doen, dan zul je jezelf voor de rest van je leven dankbaar zijn dat je een verzekering afgesloten had. Kijk dus even op de site van je verzekeraar om te zien hoe je dit kunt regelen. Vaak is je polis met een paar muisklikken al een feit.

De opstalverzekering

Voor de mensen die een woning gekocht hebben, is er de opstalverzekering. Met deze polis kun je je woning zelf verzekeren. Dat is belangrijk want een ramp, zoals bijvoorbeeld een brand, brengt niet alleen schade toe aan je spullen, maar zal ook je huis (zwaar) beschadigen. In het bijzonder de combinatie van een inboedel- met een opstalverzekering kan je heel veel financiële ellende besparen. Gun jezelf daarom deze woonverzekering. Sluit je zowel een inboedel- als een opstalverzekering af, dan profiteer je ook nog eens van een mooie korting.