Fred van Leer: Vermogen, Lengte en meer feitjes

Fred van Leer is een Nederlandse stylist en presentator. Hij werd geboren in 1976 in Alblasserdam. Je kunt hem kennen als stylist van de sterren. Van Leer gaat als vrijgezel door het leven. Wij vertellen je alles over deze man!

De man van uitspraken als ‘roekoe roekoe!’, ‘daaaag schat!’ en ‘eeuwige jeuk en te korte armpjes’.  De man die al jaren door de kledingkasten van de Nederlandse vrouwen gaat om ze te ontdoen van witte driekwartleggings en Crocs, maar ook de man die bij het stylen van sterren als Caroline Tensen en Johnny de Mol nooit iets kiest op basis van wat in de mode is. Dat is Fred van Leer.

Fred van Leer is geboren op 18 september 1976 in Alblasserdam, Nederland. Hij werkt al vanaf vanaf zijn 19e met Ted Langenbach. Fred was als stylist aan het werk bij de NOW&WOW-clubavonden en de BIMO Compex avonden. Dit waren clubavonden georganiseerd door Ted Langenbach in Rotterdam. Vanaf zijn 25e ging Fred aan de slag als stylist bij diverse televisieprogramma’s, magazines en shows.

Volledige naam: Fred van Leer
Fred van Leer Lengte: 1,80 m
Haarkleur: Bruinzwart
Seksuele voorkeur: Homoseksueel
Relatie status: Vrijgezel
Kinderen: Nee
Nationaliteit: Nederlands
Begon zijn carrière: 2001

Tv-Debuut

In 2009 was Fred voor het eerst op de televisie te zien in de serie Dames in de Dop. Vervolgens was hij ook te zien in RTL Boulevard en X-Factor. In 2011 was Fred te zien in Holland’s Next Top Model, dit keer niet alleen als styliste maar ook als coach van de meiden. Fred was vervolgens meerdere jaren in dit programma als coach te zien.

Een jaar later kwam Fred met zijn eigen dagelijkse programma op RTL5, genaamd Shopping Queens. In dit programma gingen kandidaten de strijd met elkaar aan om de beste kleding te shoppen en dus de best geklede kandidaat van die week te zijn. Hierin gaf Fred zijn ongezouten mening over de outfits. Vervolgens was hij ook te horen in het radioprogramma op 3FM van Giel Beelen, die graag zijn advies wilde horen over kleding.

In 2015 nam hij deel aan het programma Ranking the Stars. Tevens presenteerde Van Leer in dit jaar het programma Shopping Queens VIPS. In 2017 is hij te gast in de tv-programma’s Chantal blijft slapen, Risky Rivers en Oh, wat een jaar! In ditzelfde jaar deed hij ook mee aan de online serie Jachtseizoen van StukTV. In deze race werd hij derde.

Nog meer programma’s van Fred van Leer:

  • Een goed stel hersens;
  • Say Yes To The Dress Benelux;
  • Fred van Leer: Alle suit de kast;
  • Drag Race Holland;
  • Chantals Beauty Camper.

 Tv-persoonlijkheid

Naast stylist is Fred van Leer inmiddels uitgegroeid tot een echte tv-persoonlijkheid. Hij is niet meer weg te denken uit het Nederlandse televisielandschap. Zijn populariteit is terug te zien in zijn achterban op zijn sociale media platformen. Hij heeft ruim 465.000 volgers op Instagram, circa 294.000 op Facebook, 125.000 op Twitter en ook zijn YouTubekanaal telt ruim 79.000 abonnees.

Vermogen

Stylist Fred van Leer sleept met zijn business een dik salaris in de wacht. Hij werkt zich dan ook ‘de touwtyfus’, zegt hij tegen het Parool. Het vermogen van Fred van Leer wordt geschat op ongeveer 2,5 miljoen euro. Fred van Leer zegt zelf altijd dat die best veel uitgeeft. Maar hij schaamt zich niet voor zijn rijkdom vertelt hij in een interview.

,,Nou, al mijn facturen worden betaald door mijn boekhoudster, dus zij ziet alles. Dan voel ik me soms wel opgelaten. Zoals bij de aanschaf van een nieuw kunstwerk of als ik mijn chauffeur moet betalen. Dat ik me laat rijden voelt decadent, maar ik heb geen rijbewijs en het is een luxe waar ik alles voor zou opgeven, mocht de put op een dag opdrogen. Ik heb geen zeven kamers nodig en zit maar op één bank tegelijk.”

,,Ik werk mezelf de touwtyfus, heb nooit schulden gehad en heb nooit mijn handje opgehouden bij mijn ouders. Elk fotolijstje, elk kussen, elke lamp heb ik zelf betaald. Daar ben ik ook heel trots op.”

Tinnitus

In 2013 werd bij Fred tinnitus vastgesteld. Tinnitus is een vorm van gehoorschade. Mensen met deze aandoening horen geluiden zonder dat ze er zijn. Deze geluiden lopen sterk uiteen, maar de bekende ‘piep in het oor’ is een bekende. Er zijn ook mensen die een fluit, zoemend geluid of een suis horen. De oorzaak hiervan is dat je oren te vaak worden blootgesteld aan harde geluiden. Bijvoorbeeld tijdens het uitgaan.

,,Van de zeven dagen in de week zijn er nu vier een hel. Rechts is de piep constant en heel heftig, en links gaat het meer in een golfbeweging. Slapen kan ik niet zonder slaappillen en geluidsband, maar het beheerst niet meer mijn leven”, vertelt Fred in een interview.

Seksvideo

Afgelopen jaar overkwam hem nog iets naars. Fred van Leer is namelijk slachtoffer van een lek. Online ging een seksvideo rond waarin de 44-jarige presentator te zien is. Om het filmpje van het internet af te krijgen, schakelde hij een bedrijf in. Zelf heeft hij de video ook bekeken. Zijn reactie was:

,,Het was zo vernederend en rakelde alle emotie op. Daarna keek ik er nog eens naar. En nog eens. Ik heb hem zeker twintig keer bekeken. Ik wilde dat er eelt opkwam zodat, mocht ik hem nog eens per ongeluk te zien krijgen, het me niets meer zou doen. Dat is gelukt. Het doet me nu niets meer.”