Stefano Keizers: Vriendin, Huis, Familie & Meer weetjes

Stefano Keizers is een excentriek figuur, wellicht nog onbekend bij sommigen. Zijn echte naam is Gover Meit, maar de naam Stefano Keizers gebruikt hij als alter ego. Hij is een Nederlandse cabaretier en kleinkunstenaar, geboren in Amsterdam in 1987. In 2009 studeerde hij af aan de Gerrit Rietveld Academie en was daarna de zanger van verschillende bands. Vanaf 2014 betrok hij als Gover het podium als kleinkunstenaar met eigen liedjes en vanaf 2015 was hij eindredacteur en presentator bij het televisiekanaal #FIRST, dat via Ziggo TV en YouTube werd uitgezonden. Pas hierna kwam Stefano Keizers in beeld. Een creatieve duizendpoot dus, die niet goed stil kan zitten. Wat valt er nog meer te weten over deze alleskunner?

Alter ego en carrière

In 2015 besloot Gover om zijn alter ego Stefano Keizers in het leven te roepen, nadat hij veel moeilijkheden had gehad met zijn eigen naam: vaak werd zijn naam fout geschreven en hij voelde zich er niet goed bij. Hij wilde in complete vrijheid iets kunnen maken, zonder dat mensen wisten dat hij het was. Zijn ouders hadden hem naar eigen zeggen al zo vaak zien falen, dat hij niet wilde dat zij erachter zouden komen dat hij meedeed aan het Amsterdams Kleinkunstfestival. Hij bedacht voor Stefano een eigen biografie: hij zou geboren zijn in Kameroen, getrouwd zijn met ‘zeilmeisje’ Laura Dekker en de directeur zijn van een keramiekfabriek in China. Een volledig ander persoon dus, met een andere persoonlijkheid en ander gedrag.

Als Stefano Keizers won hij de 29e editie van het Concours om de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival maar zijn grootste bekendheid kreeg hij bij het grote publiek door zijn deelname aan De Slimste Mens in 2017, Maestro in 2019 en in het bijzonder Het Perfecte Plaatje in 2020. Hier werd hij tweede en kreeg hij zoveel naamsbekendheid dat hij daarna zelfs een rubriek in de nieuwe talkshow van Humberto Tan kreeg.

Sindsdien is hij bij het grote publiek bekend als die ietwat verwarde, hyperactieve grappenmaker met de langzame manier van spreken. Hij heeft veel mensen voor zich weten te winnen!

De liefde

Ook op privégebied heeft Stefano het goed voor elkaar, hij is namelijk al een hele tijd gelukkig met zijn partner Ellis Kat. Ellis is een freelance curator, schrijfster, moderator en richt zich veel op kunst: een creatief koppel dus! In een interview vertelde Stefano over haar: “We versterken elkaar tot in het extreme, in alle facetten. Kort samengevat: we zijn aan elkaar gewaagd. Ik geloof in deze relatie, ook omdat we eerlijk durven te zijn.”

Stefano was niet op zoek naar een relatie, hij zou naar eigen zeggen zelfs liever single zijn. Maar toch houdt hij teveel van Ellis en kan hij niet zonder haar, dus neemt hij de moeilijkheden van een relatie voor lief om bij haar te kunnen blijven.

Het stel plaatst af en toe lieve en grappige foto’s van elkaar op Instagram, maar over het algemeen houden ze hun relatie heel privé. In interviews maakt hij vaak opmerkingen dat hij zijn excuses aanbiedt aan zijn vriendin dat hij zo vaak weg is en het publiek eigenlijk meer aandacht geeft dan zijn vriendin, maar desalniettemin zijn ze nog steeds heel gelukkig samen!

Rommelig huis

Er zijn verschillende binnenkijkers geweest bij Stefano thuis. Er is zelfs een jaar lang een documentairemaker bij hem over de vloer gekomen om zijn leven te filmen. Deze cameraploeg had de sleutel van zijn huis en kon op elk tijdstip van de dag binnenkomen, ja ook ’s nachts! Deze documentaire heet Mijn naam is Stefano Keizers en is gemaakt om te kunnen zien of hij in zijn dagelijkse leven ook zo extravert is of dat dat meer een personage is. Ook in het programma Rooijakkers over de vloer werd er een kijkje gegeven in het huis van Stefano. Hij blijkt in een rommelig appartementje te wonen in Amsterdam, samen met zijn vriendin Ellis. De rommel in zijn huis past wel bij Stefano: hij is warrig en af en toe verstrooid, maar tussen de rommel weet hij wel precies waar alles ligt. Best knap!

Familie

Stefano is dan weliswaar opgegroeid in Amstelveen, maar voelt zich een echte Amsterdammer. Zijn vader groeide op binnen een Joodse gemeenschap op Curaçao en zijn moeder in Nederland. In zijn jeugd krijgt hij van beide culturen invloeden mee en noemt dat zelf een ‘schizofrene jeugd’. Hij had aan de ene kant een dwingende, Joodse achtergrond, en aan de andere kant werd hij daar in Nederland juist krampachtig van weggehouden. en Als kind had hij veel vrijheid, zat bij een jeugdtheatergroep en hoefde in huis nooit klusjes te doen. Zijn ouders wilden graag dat hij naar het Barlaeus Gymnasium zou gaan, maar toen hij besloot naar het Amstelveen College te gaan, begon hij zich af te zetten tegen zijn ouders.

In eerste instantie wilde Gover ook onder de naam Stefano Keizers kunst maken zodat hij nog even anoniem zou blijven voor zijn familie en vrienden, maar zijn moeder kwam er al vrij snel achter. De band met zijn ouders is anders dan anders: hij omschrijft de band met zijn moeder zelf als ‘eng, ongezond hecht’. Hij gaat iedere week naar zijn ouders toe, dat vind hij belangrijk.

Zoals wel gebleken is, is Stefano Keizers een interessant persoon met veel verschillende kanten: hij is niet makkelijk te doorgronden en dat maakt hem waarschijnlijk ook zo’n opvallend persoon. In de Nederlandse mediawereld is hij een unieke verschijning, die waarschijnlijk voorlopig nog niet zal stoppen met kunst maken!