Giel de Winter: Vriendin, Vermogen, Leeftijd & Meer Leuke feitjes

Giel de Winter: een naam die waarschijnlijk bij de oudere generaties geen belletje doet rinkelen. Hij is namelijk een Nederlandse online persoonlijkheid, dj, presentator en creatief directeur bij Talpa Social. Hij is op 26 april 1990 geboren in Nijmegen en is dus nu 31 jaar oud. Hij is vooral op internet bekend. Hij kreeg naamsbekendheid nadat hij het populaire YouTube-kanaal genaamd StukTV startte, waar hij ook veel prijzen voor gewonnen heeft!

Carrière

In september 2012 begint De Winter samen met twee anderen een YouTube-kanaal genaamd StukTV. Het kanaal werd mega populair en heeft ondertussen meer dan twee miljoen abonnees. Op dit kanaal plaatsen ze verschillende soorten filmpjes, waaronder veel challenges en opdrachten. Voorbeelden hiervan zijn illegale overnachtingen waarbij ze zich lieten insluiten in een winkel of pretpark om daar te overnachten of droppings waarbij ze bijvoorbeeld geblinddoekt hun weg terug moesten vinden!

Het kanaal wordt zo populair dat ze ook buiten YouTube meer bekendheid krijgen. De stap naar TV was snel gemaakt: in 2014 verscheen De Winter voor het eerst op TV in het programma Roadtrippers, wat zowel op TV als op YouTube uitgezonden werd. Zijn TV carrière ging verder toen hij presentator werd van het programma Galileo en meedeed aan Het Perfecte Plaatje.

Als kers op de taart werd in oktober 2018 bekend dat Giel de Winter toe zou treden als Creative Director binnen Talpa op de afdeling Social, na de overname van StukTV door Talpa. Hij is ook beloond met meerdere prijzen zoals de VEED awards, The Best Social Awards en werd twee keer genomineerd voor de Televizier-ster.

In aanraking met politie

Veel van de opdrachten die De Winter en zijn partners uitvoerden voor het kanaal waren niet helemaal legaal, zoals bijvoorbeeld overnachten in het stadion van Willem-II, een mensenjacht vanuit een schietende helikopter of het in brand steken van een caravan. Ook hebben ze een keer een opdracht van de kijkers proberen uit te voeren, namelijk om een wielklem aan een politieauto te bevestigen. Helaas mislukte dit en reageerde de politie geïrriteerd: hulpverleners hinderen zou nooit als grap moeten worden gezien.

De politie moest er meermaals aan te pas komen en er zijn diverse boetes uitgedeeld. Ze kwamen dan ook meermaals negatief in het nieuws: ze zouden sensatiezoekers zijn die anderen in gevaar brachten. Desalniettemin bleef het online programma heel populair en bleven de views en abonnees stijgen.  

Drugsgebruik

In een interview met Robert Rodenburg vertelt Giel openhartig over de periode in zijn leven waarin hij veel alcohol en drugs gebruikte. Aan het begin van zijn loopbaan bij StukTV is hij een keer flauwgevallen, waarna hij zeven jaar aan een stuk door duizelig was. Het enige wat de duizeligheid kon wegnemen was alcohol. De stress dronk hij weg, totdat hij besefte dat hij de kern van het probleem moest aanpakken. Het drugsgebruik vond hij moeilijker om mee te stoppen. In het verleden heeft hij naar eigen zeggen veel drugs gebruikt, maar is daar nu ook mee gestopt. Na in zee te zijn gegaan met een mentale coach is hij zich weer beter gaan voelen gelukkig en kon hij zich weer volop op zijn eigen geluk focussen!

Gelukkig in de liefde: wie is zijn vriendin ?

In tegenstelling tot Giel, staat zijn vriendin helemaal niet in de spotlights. Eigenlijk is vrijwel nergens bekend wie ze is, maar weten wel dat ze al lange tijd heel gelukkig zijn samen. Hij is op 28 juni 2020 vader geworden van zijn eerste kind, een zoontje genaamd Fedde! Hij laat via Instagram weten graag zijn werk en privé gescheiden te houden, maar dat hij dit stukje uit zijn privéleven toch graag wilde delen met zijn 1,1 miljoen volgers! Hij beschreef de geboorte van zijn zoon als ‘ongelofelijk’ en hij heeft naar eigen zeggen anderhalf uur achter elkaar staan huilen!

Het is dus duidelijk dat het privéleven van Giel niet bepaald makkelijk te doorgronden is, maar dat respecteren we natuurlijk helemaal en mocht hij ooit willen delen wie de vrouw is waarmee hij zo gelukkig is, dan horen we dat vanzelf!

Vermogen

Met ongeveer twee miljoen abonnees op YouTube en 1,1 miljoen volgers op Instagram kan wel met zekerheid gezegd worden dat hij aardig succesvol is. Het is dan ook te verwachten dat zich dit uit in zijn vermogen! Nu zijn er geen exacte getallen bekend over het vermogen van Giel, maar er wordt wel verwacht dat hij miljonair is. Toen StukTV verkocht werd aan Talpa heeft hij hier een aardige smak geld voor gekregen, YouTube advertenties leveren aardig wat geld op en hij heeft enkele sponsordeals lopen waarbij hij betaald krijgt om een product aan te prijzen op zijn sociale media kanalen! Tel daar nog zijn eigen merchandise bij op, bestaande uit petten, kleding en agenda’s onder andere en ook nog zijn werkzaamheden als creative director bij Talpa en je komt op een aardig zakcentje uit!  

Ook deelt Giel graag zijn succes met anderen. Op Instagram geeft hij wel eens geld weg aan een volger die het hard nodig heeft om zijn of haar droom waar te kunnen maken. Giel zegt zelf ook in zijn droom te leven en hij gunt dit anderen ook! Een klein financieel steuntje in de rug kan hierbij maar net zijn wat je nodig hebt, dus daarom besloot hij duizend euro te verloten onder een van zijn volgers met een overtuigend verhaal. Wat een topgozer die Giel!

Al met al is Giel de Winter dus een persoon die overal en nergens te zien is, zowel op internet als op televisie, maar hij is wel heel selectief in wat hij precies laat zien. BN’er zijn op zijn eigen voorwaarden dus! Dat klinkt niet verkeerd!