Sanne Hans: Vriend, Kind, Carriere en meer

Misschien komt de naam Sanne Hans je niet heel bekend voor, maar bij de naam Miss Montreal gaat waarschijnlijk bij iedereen in Nederland wel een belletje rinkelen. Roos-Anne Hans is een Nederlandse singer-songwriter van de band Miss Montreal. Bekende nummers zijn A Million Ways, This is my Life en I am hunter.

Het begin van haar carrière

Toen Sanne Hans (36 jaar) begon als artiest was ze onderdeel van de band Ysis. In deze band was de zangeres en speelde ze gitaar samen met Inge van Calkar en Ilse Gerritsen. Nadat ze stopte bij Ysis was Sanne zingend te zien in een tv-commervial van het smeerkaasmerk Slankie (2008). Hierna ging het hard met haar carrière. Ze werd uitgenodigd om op te treden bij De Wereld Draait door en in het radioprogramma van Giel Beelen. Ook zong ze samen met Blof het nummer Dansen aan Zee op TMF.

In 2008 richtte ze de band Miss Montreal op. De eerste single van deze band was het nummer Just a Flirt en werd meteen een hit in Nederland. Het debuutalbum Miss Montreal verscheen op 15 mei 2009. Verdere bijzondere gebeurtenissen in haar carriere zijn:

  • In 2009 deed Sanne Hans mee aan het programma Wie is de Mol en maakte ze samen met Johnny de Mol een reis door Amerika.
  • In 2012 ontving ze in de Coen en Sander Show de Schaal van Rigter voor het nummer Wish I could. Dit nummer werd in 2011 het meeste gedraaid op 3FM.
  • Samen met zangen Nielson maakte ze in 2012 het nummer Hoe. Met dit nummer won het duo verschillende prijzen en Sanne won haar eerste gouden plaat.
  • Zowel in 2014 als in 2016 won Hans de prijs voor beste zangeres bij de 3FM Award.

Waar woont ze?

Zangeres en The Voice jurylid Sanne Hans woont al zeven jaar in een leuk optrekje in de stad Amersfoort. Zij kocht haar woning in november 2013 voor de prijs van 5 ton euro en liet er een hyotheek op vestigen van rond de 520.000 euro. De totale woonoppervlakte bedraagt 140 vierkante meter en in totaal beschikt Sanne over acht kamers, waaronder vijf slaapkamers en een badkamer.

Relatie

Miss Montreal heeft een relatie met Lex Donse. Een man met lang haar en een grote passie voor kitesurfen. Lex is kitesurf instructeur en daarom heeft Miss Montreal die passie ook overgenomen. Samen hebben ze al de mooiste vakanties gemaakt naar prachtige verre landen. Op Instagram deelt Miss Montreal de meest romantische foto’s met haar vriend. Inmiddels zijn ze al langer dan 3 jaar bij elkaar.

Dit jaar heeft ze een nieuw nummer gelanceerd die een ode is aan haar vriend. Het nummer Alles gaat over een relatiecrisis, maar is een ode aan haar vriend. ,,Met wie ik de pandemie juist heel goed doorsta. Ik bezing in het nummer hoeveel ik van hem hou, juist omdat ik heb gemerkt hoeveel relatiecrises er zijn ontstaan omdat mensen steeds op elkaars lip zaten”, vertelt Sanne tegen het AD.

Geen nieuw album

Of er ook een nieuw album inzit? Dat zit er volgens Sanne niet meer in. Tegen het AD vertelt ze: “Vaak merkte ik dat ik van de tien liedjes er vijf echt heel goed vond en de andere vijf vond ik achteraf dan toch niet helemaal mijn ding. Dat wil ik niet meer, ik breng liever een ep uit met vijf topliedjes. Bovendien is een album in deze tijd van streamen niet meer noodzakelijk. Niet dat ik zo groot ben op Spotify, hoor. Ik ben geen artiest als Snelle. Als hij een album uitbrengt, wordt elk liedje heel veel gedraaid. Mijn publiek is meer divers, dat bestaat uit zowel jongeren als ouderen.’’

Beste zangers

Samen met collega’s Suzan & Freek, Stef Bos, Diggy Dex, Wulf en nog veel meer andere Nederlandse artiesten deed Miss Montreal mee aan het programma Beste Zangers. Hier zijn ze allemaal goede vrienden geworden en dit heeft gezorgd voor meerdere samenwerkingen. Maar ze zal niet nog een keer mee doen met het programma. “Het wordt nooit meer zo bijzonder: zoals het toen ontplofte, dat gebeurt maar één keer. Ik draag nu collega’s voor om mee te doen. Nee, ik zeg niet wie, mijn naam is haas.’’

Kinderen

Sanne Hans heeft op dit moment nog geen kinderen. In 2018 vertelde ze aan de Libelle dat ze er nog niet aan moet denken. Ze is gek op kinderen, maar heeft ze liever niet langer dan een kwartier over de vloer. “Misschien komt het ooit nog, maar op dit moment moet ik er niet aan denken. Ik heb ook allemaal vrienden zonder gezin, niemand is getrouwd, de helft is zelfs nog vrijgezel. Ik zit dus nog in een heel andere fase”, vertelt de zangeres.

Toekomst

Tijdens haar optreden in het programma Beste Zangers zong ze een cover van het nummer Door de Wind van Stef Bos. Het ontroerende nummer ontroerde niet alleen de zangeres zelf, maar ook Stef Bos. “Ik moest tijdens het optreden in Beste Zangers natuurlijk huilen en je zag dat ook Stef geraakt was. Het nummer gaat over de dood van zijn moeder, iets wat vrijwel niemand wist”, vertelt ze tegen RTL Boulevard. Met dit nummer zet Miss Montreal een stap richting de Nederlandstalige muziek. Deze overstap wilde ze al langere tijd maken, vertelt ze in een interview. “Als je dan zo’n Nederlandstalige hit hebt, dan is dat natuurlijk een mooi visitekaartje. Dit is wie ik nu ben en wat ik nu doe. Het is alles wie ik ben, wie ik wil zijn, qua zang, artiest, maar ook qua geloofwaardigheid.”