Waarom is het belangrijk om je bruiloft al vroeg voor te bereiden?

Stap je in het huwelijksbootje? Wat een heuglijk nieuws! Eigenlijk kun je al direct na de verloving starten met de voorbereidingen, ook als de bruiloft nog even op zich laat wachten. Dit heeft juist verschillende voordelen, zoals je in dit artikel leest.

Droomlocatie

Een trouwlocatie kan per trouwdag maar één keer in gebruik zijn. En daarbij wil jij natuurlijk degene zijn die je trouwlocatie kan huren, bijvoorbeeld als je gaat trouwen in Rotterdam. Ga daarom zo snel mogelijk op zoek naar de locatie waar je wilt trouwen. Bedenk daarbij eerst wat jij belangrijk vindt qua locatie. Wil je bijvoorbeeld middenin de natuur trouwen? Dat is een prachtig idee! Al het groen om je heen, en dat tijdens die belangrijke dag – het is niet gek dat een natuurrijke omgeving geliefd is. Het geeft je ook zeker rust, als je de locatie eenmaal rond hebt. Dat niet alleen, het maakt de verdere planning van je bruiloft ook makkelijker. Zie het kiezen van de locatie dus als een essentiële eerste stap!

Lege agenda’s

Uiteraard wil je dat al je gasten aanwezig kunnen zijn bij de grote dag, of je nu weinig of veel mensen uitnodigt. Door de uitnodigingen al vroeg te versturen, is de kans groot dat je familieleden, vrienden, buren, collega’s en andere kennissen nog lege agenda’s hebben. En dat betekent dat ze erbij kunnen zijn! Ben je laat met de uitnodiging? Dan zijn er misschien al vakanties geboekt of staat er al iets anders op de planning, zeker als je in de zomer trouwt. Nodig je gasten daarom al lekker vroeg uit. Stuur op de uitnodiging meteen de benodigde informatie mee, zoals de trouwlocatie Vidaa en de trouwdatum. Je kunt ook de tijd nemen om een leuke uitnodiging te ontwerpen, of je nu een kaartje per post of een digitale uitnodiging stuurt. Zorg dat het kaartje al helemaal bij het verdere thema van de bruiloft past!

Veel keuze

Je maakt gebruik van verschillende producten en diensten tijdens de bruiloft. En als je vroeg start met de voorbereiding, heb je nog veel keuze. Denk aan het kiezen van de fotograaf. Populaire trouwfotografen zijn al snel geboekt, soms al meer dan een jaar van tevoren. Zo vis je dus niet achter het net, als je zo snel mogelijk een goede fotograaf inhuurt. En misschien wil je ook wel een videograaf inhuren voor de grote dag. Hoe zit het qua muziek? Wil je muzikanten of zelfs een hele band laten spelen op de bruiloft? Ook hier kun je natuurlijk al vroeg naar op zoek gaan, zodat er nog veel muzikanten beschikbaar zijn. Hier geldt immers ook weer: hoe populairder de muzikant of band, hoe sneller je erbij moet zijn. Ga ook meteen op zoek naar een geschikt cateringbedrijf, mocht dit niet zijn inbegrepen bij je locatie.

Duidelijk beeld

Als je de dag op tijd voorbereidt, heb je al helemaal een beeld van hoe de dag eruit komt te zien. Ga daarbij ook tijdig op zoek naar je outfit: zo weet je ook al helemaal hoe je eruit ziet. Oefen met je make-up. En hoe wil je dat je haar zit? Het telt allemaal mee. Je kunt ook alvast een duidelijk beeld hebben van de aankleding van de locatie, of de cadeautjes die je aan het eind van de dag aan je gasten uitdeelt.

Minder stress

Last but not least: je ervaart minder stress als je je bruiloft al vroeg organiseert. Zo kun je de taken immers goed verdelen en hoef je niet alles tegelijkertijd te doen. Ook voel je je zo minder opgejaagd, omdat de deadline nog niet zo snel nadert. Des te beter, want het is iets om van te genieten. De grote dag zelf, maar ook de voorbereidingen: hoe leuk is het als je het allemaal als een feestje ervaart? Neem er dus gewoon de tijd voor, om de dag van jouw dromen te realiseren.

Maak er werk van om je bruiloft snel te regelen. Een goede voorbereiding is het halve werk! Zo krijg je alleen maar meer zin in die mooiste dag van je leven, die je nooit meer zult vergeten.