Tips om fashionable maar ook comfortabel op vakantie te gaan

Een vakantie is het moment op even heerlijk te ontspannen, te genieten van nieuwe ervaringen en je batterij helemaal op te laden. Om volop te kunnen genieten van je vakantie is het uiteraard wel belangrijk om comfortabel te zijn. In deze tekst lees je enkele tips om zowel comfortabel als stijlvol op vakantie gaan, zodat je je optimaal kunt focussen op een heerlijk ontspannende vakantie.

Tip 1: Kies de juiste lingerie

De juiste comfy outfit begint met de juiste lingerie. Zorg ervoor dat je ondergoed kiest dat zowel comfortabel als ondersteunend is. Kies bijvoorbeeld voor bh's en onderbroeken gemaakt van zachte, ademende materialen die goed passen. Comfortabele lingerie zal je helpen je zelfverzekerd te voelen en je de hele dag comfortabel te laten bewegen. Zorg voor dat extra zelfverzekerd gevoel en verwen jezelf met een nieuwe set BH’s of een set stijlvolle strings van LASCANA.

Tip 2: Zorg voor de juiste schoenen

Voorkom blaren en neem schoenen mee waar je comfortabel op kunt lopen. Op reis loop je vaak meer dan je door hebt. Zoals tijdens het reizen of tijdens het sightseeing. Zorg er daarom voor dat je een paar schoenen meeneemt die zowel stijlvol als comfortabel zijn. Investeer in kwaliteitsschoenen die een goede ondersteuning bieden en geschikt zijn voor verschillende terreinen. Of je nu door de straten van een stad slentert of de natuur verkent, comfortabele schoenen zullen ervoor zorgen dat je geen last krijgt van pijnlijke voeten.

Tip 3: Ga voor laagjes

Net als thuis kan het weer op vakantie soms onvoorspelbaar zijn. Draag laagjes om je aan te passen aan het weer: Begin met een comfortabele basislaag van ademende stoffen, zoals bijvoorbeeld katoen of linnen. Voeg daar overheen een lichte trui of vest toe, dat je gemakkelijk kunt uittrekken zodra het warmer wordt. Maak je outfit compleet met een veelzijdige jas of een sjaal die je kunt dragen als het fris wordt. Het dragen van lagen geeft je de flexibiliteit om je aan te passen aan verschillende weersomstandigheden en zorgt ervoor dat je je altijd op je gemak voelt.

Tip 4: Vergeet de accessoires niet

Met de juiste accessoires zorg je voor een onvergetelijke eyecatcher en maak je jouw comfortabele vakantie outfit helemaal compleet. Denk bijvoorbeeld aan een veelzijdige sjaal die je als een hoofddoek, omslagdoek of als een accessoire om je tas kunt dragen. Neem ook een paar statement-sieraden mee om je outfits op te fleuren. Een hippe zonnebril en een stijlvolle hoed mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Naast dat je met deze items jouw look helemaal compleet maakt zorgen ze daarnaast ook voor de nodige bescherming tegen de zon.

Tip 5: Neem essentiële comfortitems mee

Denk ten slotte ook aan comfortitems die je vakantie-ervaring kunnen verbeteren, zoals bijvoorbeeld een opblaasbaar nekkussen voor lange vluchten, een oogmasker en oordopjes voor een goede nachtrust, een draagbare oplader voor je elektronische apparaten en een kleine EHBO-kit voor noodgevallen. Hoewel je uiteraard altijd zo stijlvol mogelijk voor de dag wilt komen is het ook aan te raden wat comfortabele kleding in je koffer te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een loszittende broek voor in het vliegtuig en zachte standaard t-shirts. Deze kledingstukken zijn perfect voor ontspan momenten, zoals luie dagen tussen het reizen door of gezellige avonden in je hotelkamer. Comfortabele kleding is essentieel om volledig te kunnen ontspannen en te genieten van je vakantie.