Slimme manieren om thuis geld te besparen: 4 tips!

Met de steeds oplopende inflatie gaan veel mensen op zoek naar manieren om geld te besparen, zonder kwaliteit in te leveren. Hieronder vind je tips & trucs die je daarbij kunnen helpen

Abonnementen vergelijken

Een flink deel van je maandelijkse uitgaven gaat op aan vaste lasten. In de tijd dat er voor veel zaken zoals elektriciteit, gas en water maar 1 leverancier was werden de kosten als een vaststaand feit beschouwd. Dat is al een tijd geleden. Met name de markt voor mobiel bellen/internetten, TV en vast internet is flink in beweging gekomen. Door het bijhouden van de wisselende tarieven en regelmatige vergelijking kun je aardige besparingen realiseren zonder op kwaliteit in te leveren. Op het gebied van vast internet zijn ook besparingen te realiseren zonder op kwaliteit in te leveren. Meer kwaliteit (snelheid en betrouwbaarheid) inkopen voor hetzelfde bedrag kan natuurlijk ook. Bij je zoektocht naar het goedkoopste internet vind je tal van mogelijkheden. De technologische ontwikkelingen gaan in een sneltreinvaart vooruit. De introductie van glasvezelverbindingen heeft ervoor gezorgd dat data veel sneller kan worden getransporteerd en de verbinding veel betrouwbaarder en energiezuiniger is. Als je meer wilt weten over deze fascinerende technologie, kijk dan eens op  https://nl.wikipedia.org/wiki/Glasvezel.

Energie besparen

Uitgaven voor energie maken een steeds groter deel uit van onze maandelijkse uitgaven. Zuinig zijn met energie is goed voor de portemonnee en het milieu. Alert zijn op relatief eenvoudige dingen zorgt ongemerkt voor besparingen. Schakel bijvoorbeeld consequent elektronische apparaten en lichten uit als je ze niet gebruikt. Inmiddels zullen ook in jouw huis de gloeilampen vervangen zijn door energiezuinige LED-lampen, maar even checken kan geen kwaad. Je loopt wellicht nog aan tegen een vergeten lamp in het schuurtje of op zolder. Wil je meer tips over energiebesparing, dan zijn er tal van sites te vinden met nuttige tips. Hier vind je ook tips om te besparen op de verwarming van je huis, zoals door installatie van een programmeerbare thermostaat.

Onderhoud en reparaties

Regelmatig onderhoud van je huis, de installaties en alle elektrische apparaten bespaar je op termijn zeker kosten. Je zult weten hoeveel en waarom, maar toch. Een voorbeeld: de wasmachine heeft een eigen verwarmingselement wat kan verkalken. Doe je niets, dan gaat dit dure onderdeel stuk door de kalkaanslag. De machine regelmatig laten draaien met schoonmaakazijn haalt de kalk weg en zorgt ervoor dat de machine langer mee gaat. Dit geldt voor heel veel apparatuur, zoals ovens, waterkokers, sanitair, kranen en nog zoveel meer. Maar ook je vloer regelmatig behandelen zorgt voor een langere levensduur. Eenvoudige reparaties kun je ook zelf doen. YouTube is je vriend met letterlijk miljoenen filmpjes hierover.

Besparen op eten & drinken

Veel geld geven we uit aan eten & drinken. Zonder in te leveren op kwaliteit zijn ook hier besparingen te behalen. Opletten op aanbiedingen ligt voor de hand en ook het groter inkopen van houdbare producten levert een flinke korting op. Bij de houdbare producten zijn er vaak dagaanbiedingen. De uiterste houdbaarheidsdatum is dichtbij, maar met het product zelf is niks mis. Bij snel gebruik smaakt het product nog uitstekend. Je ziet, het is niet moeilijk geld te besparen!