Rolf Sanchez: Vriendin, Vermogen & carrière

Wie fan is van zwoele Spaanstalige muziek heeft vast wel eens van Rolf Sanchez gehoord. Hij is steeds vaker te zien op tv en te horen op de radio, maar wellicht zijn er toch nog wat zaken die wat minder bekend zijn over hem. Is hij bijvoorbeeld gelukkig in de liefde? Hoe is zijn carrière begonnen? En hoe goed betaalt dat zingen nou eigenlijk? Wij beantwoorden deze vragen voor je!

Carrière

De Dominiaans-Nederlandse zanger, die eigenlijk Roelof Wienk heet, scoorde in juli 2020 zijn eerste nummer één hit met het aanstekelijke Más Más Más en sindsdien is hij niet meer uit de hitlijsten weg te denken. Hij werd bekend bij het grote publiek na in 2011 meegedaan te hebben aan het televisieprogramma X Factor en in 2019 aan het zangprogramma Beste Zangers. Uit dit programma ontstond ook zijn eerste hit: het nummer Pa Olvidarte, gezongen met Emma Heesters.

Sindsdien is hij vaak te gast bij concerten zoals De Vrienden van Amstel LIVE en The Streamers, die tijdens de coronapandemie gratis livestream-concerten geven. Rolf zingt zowel in het Spaans en Nederlands en vaak zijn zijn nummers zelfs een mix van beide talen. Dit zorgt ervoor dat hij zich onderscheidt van andere artiesten en ook in meerdere landen bekendheid krijgt.

Artiestennaam

Zoals hierboven al staat, heet Rolf Sanchez eigenlijk Roelof Wienk. Een prima naam natuurlijk, maar de achternaam van zijn moeder is Sanchez en samen met zijn platenlabel is toen besloten dat dit een meer geschikte artiestennaam zou zijn. Hij wilde namelijk ook in het Spaans zingen en de naam Wienk klonk wel heel erg Nederlands. Ook werd hij vroeger al Rolf genoemd in plaats van Roelof, omdat hij die naam zelf niet mooi vond. Eigenlijk dus heel logisch dat die twee dingen samen ervoor zorgden dat de naam Rolf Sanchez ontstond. Zelf vond hij het ook heel fijn dat hij zijn moeder eer aan kan doen door haar naam te dragen. Tegenwoordig spreken mensen hem altijd aan met zijn artiestennaam, maar dit vind Rolf zelf alleen maar fijn. Hij voelt zich daar beter bij en zijn echte naam is gereserveerd voor zijn hechte familie.

Vriendin

Is Rolf Sanchez eigenlijk gelukkig in de liefde? Waarschijnlijk vragen veel vrouwen (en mannen) zich dit af. Het antwoord is ja, hij heeft een vriendin waarmee hij al sinds 2019 samen is! Ze lijken heel gelukkig en posten dan ook regelmatig foto’s samen op Instagram. Zijn vriendin heeft Sophia Mason, een in Engeland geboren danseres. Ze is wel opgegroeid in Nederland en woont hier dan ook al vrijwel haar hele leven. Rolf zag haar voor het eerst bij het programma DanceSing, waar zij als danseres meedeed. Hij was gelijk geïnteresseerd, maar het duurde wel even voordat ze hun eerste date hadden. Rolf had de stoute schoenen aangetrokken en vroeg Sophia mee op date… and the rest is history! Het koppel is nu al ruim twee jaar gelukkig met elkaar en ze wonen ook al een tijdje samen.

In een interview met Robert Rodenburg klapt Sanchez ook uit de school over zijn liefdesleven met Sophia. Hij zegt superromantisch te zijn en haar regelmatig te verrassen met bosjes rode rozen en ontbijtjes op bed. Ook in de slaapkamer is het niet saai tussen de twee. Rolf zegt dat hij met Sophia eindelijk enkele fantasieën kan verwezenlijken wat met andere bedpartners niet mogelijk was. Sophia’s lenigheid schijnt hier veel mee te maken te hebben… dus dat klinkt veelbelovend!

Vermogen

Over het precieze vermogen van Sanchez is eigenlijk weinig bekend. Dit betekent niet dat hij niet graag aan de buitenwereld laat zien dat hij zeker niet krap bij kas zit. Eerder dit jaar postte hij namelijk op Instagram dat hij de trotse nieuwe eigenaar is van een peperdure Porsche 992 Targa 4, die een prijskaartje heeft van zo’n 174.500 euro! Een prima boodschappenwagentje met een topsnelheid van maar liefst 289 kilometer per uur en 385 aan paardenkracht! Hij heeft er duidelijk hard voor gewerkt, want hij laat trots meerdere foto’s zien waar hij dolblij voor de auto poseert.

Nu heeft hij niet alleen maar financiële meevallers gehad. Enkele jaren geleden heeft Sanchez namelijk een auto-ongeluk veroorzaakt wat hem een schadeclaim van een paar miljoen opleverde. Hij reed tegen een stilstaande auto aan waar een persoon in zat en werd uiteindelijk zelf ook wakker in een ambulance. Een heftige gebeurtenis dus, waarbij het proces wel twee jaar heeft geduurd. Uiteindelijk is het via de verzekering geregeld en kon hij weer rustig ademhalen en van zijn geld genieten, maar even schrikken was het wel!

Wesley Sneijder

Door een toevallige ontmoeten bij een concert in 2019 kwamen Sanchez en Sneijder met elkaar in contact. Rolf was al jaren fan van Wesley en toen hij hoorde dat hij bij het concert aanwezig was waar hij moest optreden, raakten ze met elkaar aan de praat. Wesley complementeerde Rolf over zijn nummer Pa Olvidarte en Rolf wilde graag met zijn idool op de foto.

Dit resulteerde in een innige vriendschap tussen de twee mannen, waarbij ze elkaar meerdere keren per week zien en zelfs een bedrijf zijn gestart samen! Ze wilden namelijk ondernemers gaan helpen met online trainingen om het beste hun product te kunnen verkopen. Helaas was dit plan van korte duur: Rolf vond het toch geen goed idee om samen met een goeie vriend zaken te doen. Hij wil graag zaken en vriendschap gescheiden houden dus hij is niet meer betrokken bij het bedrijf.

Wel zijn de twee mannen nog steeds goeie vrienden en lijkt het verder op elk aspect van het leven van Rolf voor de wind te gaan. Een succesvolle carrière, een gelukkige relatie en fijne vriendschappen: die jongen heeft het nog niet zo slecht voor elkaar!