10 tips vakantie kilo’s voorkomen

Veel mensen komen een paar kilo zwaarder terug van hun vakantie. Er zijn echter manieren om dit te voorkomen. Probeer bijvoorbeeld je normale ritme van thuis aan te houden. Daarnaast doe je er goed aan om regelmatig gezond te eten, voldoende te slapen en voldoende in beweging te blijven.

Normaal ritme

Probeer tijdens de vakantie een normaal ritme aan te houden. Heb je thuis normaal gesproken drie eetmomenten op een dag, houd dit dan ook aan op vakantie. Op deze manier voorkom je dat je de hele dag door aan het eten bent.

Gezonde voeding

Je zal tijdens een vakantie vaker uit eten gaan dan je normaal gesproken doet. Desondanks is het belangrijk om gezond te blijven eten. Kies bijvoorbeeld voor gerechten met groenten en fruit of kook zo nu en dan zelf een maaltijd. Ook kan je in combinatie met gezonde voeding omega 3 supplementen slikken.

Drink voldoende water

Het drinken van voldoende water draagt bij aan een gehydrateerde huid, maar het zorgt ook voor het transporteren van voedings- en afvalstoffen in jouw lichaam. Probeer op vakantie te kiezen voor water en laat frisdranken en alcohol staan.

Alcohol beperken

Als je de beruchte vakantiekilo’s wilt vermijden, kan je het beste niet al te veel alcohol drinken tijdens jouw vakantie. In alcohol zit niet alleen veel calorieën, het zorgt er ook voor dat je minder snel zal stoppen met eten.

Zeven tot negen uur slaap

Je zal merken dat je tijdens een vakantie later naar bed gaat dan gewoonlijk, toch is het belangrijk om voldoende slaap te krijgen. Voldoende slaap zal bijdragen aan het verminderen van vakantiekilo’s, mede doordat je minder vet opslaat en minder honger hebt als je uitgeslapen bent.

Minder grote porties

Om terug te komen op de maaltijden, tijdens vakanties ben je sneller geneigd om maaltijden over te slaan. Het resultaat hiervan is dat je tijdens de lunch of het avondeten geneigd bent om grote porties te eten. Probeer dit te vermijden en eet drie minder grote porties op een dag.

Wandel regelmatig een stuk

Lig jij graag tijdens jouw vakantie bij het zwembad of aan het strand te luieren? Probeer dit dan af te wisselen met stukjes wandelen, om zo ook tijdens je vakantie in beweging te blijven. Wist je dat het heel gezond is om na een maaltijd een stuk te gaan wandelen?

Sportieve activiteiten ondernemen

Ga op avontuur uit en ontdek de omgeving van jouw vakantieadres. Zo kan je ervoor kiezen om sportieve activiteiten te ondernemen, om zo lekker in beweging te blijven. Ga bijvoorbeeld mountainbiken, kajakken of hiken tijdens de vakantie.

Neem gezonde snacks mee

Als je een excursie gaat maken of een bezoekje brengt aan een dorpje in de buurt, kan je ervoor kiezen om zelf gezonde hapjes mee te nemen. Zo voorkom je dat je ongezond gaat eten in restaurants die je onderweg tegenkomt. Neem bijvoorbeeld een koeltas mee met flesjes water, gezonde broodjes en stukjes vers fruit.

Koop geen ongezonde snacks

Je kan lekkere hapjes het beste weerstaan door ze simpelweg niet in huis te halen. Het is lastig om het niet op te eten, als het eenmaal voor je neus staat. Koop daarom geen ongezonde snacks voor op de hotelkamer.

Wil jij thuiskomen zonder vakantiekilo’s? Denk tijdens jouw vakantie aan bovenstaande tips en probeer hier een balans in te vinden. Zo kan je toch genieten, zonder kilo’s aan te komen.