Wat kunnen we verwachten van coins zoals Ripple in het jaar 2022?

Dat de cryptomarkt voor investeerders een spannende wereld is, is wel duidelijk. Dit jaar bereikt die spanning een nieuw hoogtepunt en Ripple staat er middenin. We vertellen je alles wat je moet weten over deze coin en het bedrijf.

Verwachting van coins zoals Ripple

Het jaar 2022 ziet eruit als een jaar waarin investeerders zich gelukkig gaan prijzen. Vrijwel alle grote coins staan in ieder geval op groei. Toch is de Ripple verwachting 2022 eentje om echt in de gaten te houden. Dat heeft met meerdere factoren te maken. Ripple is zeker een populaire coin en er zit ook al flink wat geld in. De coin heeft al een paar keer een leuk bedrag aangetikt en lijkt ook dit jaar richting een verdubbeling te gaan, als het allemaal meezit. Daarvoor leggen we het een en ander uit.

Wat is Ripple precies?

Een groot misverstand is dat mensen vaak direct denken aan de coin XRP als ze aan Ripple denken. Toch is dit niet helemaal waar. Ripple is namelijk het bedrijf en ook al wordt er kortweg Ripple gezegd als het over cryptocurrency gaat, is dat niet het enige wat ze doen. Het bedrijf Ripple focust zich op het verbeteren van het globale betalingsverkeer. Het merk Ripple heeft meerdere takken: RippleNet, de XRP Ledger, RippleX en de XRP-munt. Behoorlijk ingewikkeld en veel verschillende namen dus, maar wel even belangrijk om te weten. Het bedrijf Ripple zit namelijk verstrekt in een rechtszaak en de uitspraak daarvan kan van belang zijn voor jouw balans op de cryptomarkt.

De rechtszaak

Dat rechtszaken meestal geen goed nieuws zijn en geen goede publiciteit hebben, bewijst ook Ripple maar weer. De prijs van de coin is al meerdere malen flink gaan schommelen door slecht nieuws in deze zaak. Wat houdt de zaak precies in? De Securities and Exchange Commission (SEC) is de toezichthouder van de Amerikaanse (effecten)beurs. In 2020 klaagde de SEC Ripple aan wegens het verkopen van effecten zonder vergunning. Ripple maakte daartegen bezwaar, omdat ze de XRP-tokens geen effecten vinden. Nu wacht iedereen in spanning af. Mocht de rechter in het voordeel van Ripple beslissen, dan kan dat de prijs van de XRP een enorme boost geven. De uitspraak wordt dit jaar verwacht en dus blijft het nog even spannend.

Zelf investeren

Ondanks dat Ripple dus niet een 100% slagingskans heeft (welke coin wel?), brengt al dit nieuws de coin wel weer onder de aandacht en ook dat kan leiden tot groei. Durf je een gokje te wagen? Dan is Ripple zeker een leuke investering. Zorg er altijd voor dat je dat bij een betrouwbare cryptocurrency broker doet, waarvan je weet dat een nette partij is. Er gaat veel geld om in crypto, wees dus altijd alert bij wie je je geld neerlegt. Dan pas kan je met een gerust hart investeren. Een goede voorbereiding is het halve werk. Kijk dus goed naar de verwachtingen, de koersen en de voorspellingen van experts. Dan weet jij ook op welk punt je moet toeslaat met Ripple. Veel succes!