Energiecontract: feiten en fabels over overstappen

Er zijn vandaag de dag nog veel fabels over overstappen te vinden op het internet. Tijd om daarvoor eens en voor altijd een einde aan te maken! In deze blog vertellen we jou daarom meer over de feiten en fabels rondom overstappen.

Een energiecontract sluit je af zodat je gebruik kunt maken van stroom, gas en water. Voor water geldt eigenlijk altijd één wateraanbieder. Degene die dat in jouw gemeente doet. Maar voor energie en gas kun jezelf een keuze maken. Doordat veel mensen een keuze kunnen maken, raken ze een beetje in de war. Maar dat is zeker niet nodig. Daarom vertellen we jou in deze blog meer over de volgende fabels. 

‘Overstappen is een ingewikkelde klus’

Wanneer je graag wilt overstappen, dan kun je dat gemakkelijk doen door energie vergelijken. Online gaat dat vaak het makkelijkste en is het allesbehalve een ingewikkelde klus. Hoe zit dat precies? Online zijn er websites die ook wel energievergelijkers worden genoemd. Hier kun je online gemakkelijk een energiecontract afsluiten. 

Sterker nog: overstappen is allesbehalve een ingewikkelde klus. Het digitale tijdperk heeft het zelfs nog makkelijker gemaakt om over te stappen. Als dat toch geen fijn idee is. Toch? Door online te gaan kijken bij een energievergelijker kun je het beste aanbod voor jouw persoonlijke situatie vinden. Hierover vertellen we je direct even meer.

‘Overstappen kost je een dagtaak’ 

Overstappen van energie-aanbieder is niet alleen heel gemakkelijk. Het gaat ook nog eens heel snel. Je vult namelijk eerst jouw persoonlijke gegevens is. Zoals je postcode, maar ook hoeveel mensen er bij jou in huis wonen. Op deze manier kan je heel gemakkelijk zien wat de mogelijkheden zijn en wat voor jou het goedkoopste is. Vervolgens kun je heel gemakkelijk online alles regelen. Binnen tien minuten heb jij jouw energiecontract verlengd of aangevraagd.

Houd ook altijd je jaarrekening van vorig jaar bij de hand. Zo kun je ook goed zien hoeveel je verbruikt in een jaar tijd. 

‘Overstappen kan ervoor zorgen dat ik even zonder energie zit’

Ook dit is een groot fabel. Dat komt omdat als jij een energiecontract aanvraagt, het energiebedrijf contact opneemt met jouw oude energieleverancier. Hierdoor weet men precies wanneer het ene contract afloopt en het andere contract begint. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een dag zonder stroom komt te zitten. Dit is namelijk allemaal goed op elkaar afgestemd. En dat is wel zo’n fijn idee natuurlijk! 

‘Overstappen zorgt ervoor dat mijn energierekening niet meer klopt’

Je kunt erop rekenen dat er elk jaar heel veel mensen overstappen van de ene energieleverancier naar de andere. Hierdoor gaat dit eigenlijk altijd goed. Uiteraard kan er altijd ergens iets fout gaan, maar een energieleverancier wil jou zo tevreden mogelijk houden. Mocht je denken dat het niet klopt, dan kun je altijd even contact opnemen natuurlijk. Wil je weten hoe het is gegaan met andere mensen die bij jouw nieuwe energieleverancier zijn overgestapt? Dan kun je vaak ook even kijken bij recensies en beoordelingen. Dat zijn de ervaringen van echte mensen tenslotte! 

Wil je meer weten over waar je energierekening allemaal uit bestaat? Bekijk dan deze video!