Do’s en don’ts voor mensen met geverfd haar

Heb jij je haren geverfd en ben je hartstikke blij met je ‘nieuwe’ haarkleur? Dan wil je uiteraard dat deze zo lang mogelijk behouden blijft. Je kunt niet voorkomen dat je oude haarkleur langzaam weer terugkeert, maar je kunt dit proces wel vertragen. Veel mensen met geverfd haar weten alleen niet wat ze wel en niet moeten doen. Daarom hebben wij hier een aantal handige do’s en don’ts op een rijtje gezet.

Do: speciale verzorgingsproducten gebruiken

Misschien is het je al eens opgevallen dat er verzorgingsproducten zijn voor gekleurd haar. Veel mensen denken dat dit overdreven is en blijven hun huidige shampoo of conditioner gebruiken. Dit kan op zich prima, alleen vervaagt je haarkleur dan sneller. Laat jij je haren kleuren en wil je de kleur zo lang mogelijk behouden? Dan raden wij je aan om speciale producten voor gekleurd haar te gebruiken. Je hoeft je haar dan minder snel opnieuw te verven.

Do: kies voor een kleuropfrisser

Helaas ga je verkleuring van geverfd haar nooit helemaal tegen. Wordt je haarkleur steeds vager? Dan denk je misschien alweer na over de volgende verfbeurt. Toch hoef jij je haar niet direct te (laten) verven als de kleur vervaagt, want je kunt eerst een kleuropfrisser proberen. Je kunt dit door een kapper laten doen, maar zelf een kleuropfrisser aanbrengen is ook mogelijk.

Een kleuropfrisser is zowel bij de plaatselijke drogist als een online kapperswinkel verkrijgbaar. Koop niet lukraak een shampoo, masker of conditioner, maar kies voor een product dat geschikt is voor jouw haar en haarkleur. Kies je ervoor op de kleuropfrisser zelf aan te brengen? Lees dan de instructie goed door voordat je het aanbrengt.

Don’t: je haar vaak wassen

Als jij je haar geverfd hebt, is het niet verstandig om dit elke dag te wassen. Hoe vaker je geverfd haar wast, hoe sneller de kleur vervaagt. Water kan op zich niet veel kwaad, maar dat geldt wel voor de meeste shampoos en andere haarverzorgingsproducten. Door het gebruik van deze producten gaan je haarschubben sneller openstaan en dat leidt dot snellere vervaging van je haarkleur. Vind je het toch fijn om je haar elke dag te wassen? Gebruik dan een droogshampoo. Dit is minder schadelijk dan ‘normale’ shampoos, waardoor de kleur langer behouden blijft.

Don’t: stylingtools met hitte gebruiken

Vind je het niet fijn om met nat haar de deur uit te gaan? Dan gebruik je misschien regelmatig een diffuser föhn. Met dit apparaat blaas jij je haar binnen de kortste keren droog. Het gebruik van een föhn en andere stylingtools met hitte is alleen niet aan te raden als jij je haar geverfd hebt. Hitte tast je haar aan en dat kan ervoor zorgen dat de kleur sneller verloren gaat.

Sommige vrouwen zweren bij het gebruik van een krul- of stijltang. Geldt dit ook voor jou? Dan betekent dit gelukkig niet dat je deze tools niet meer kunt gebruiken als jij je haar geverfd hebt. Breng alleen wel een hittebeschermer aan voordat je met de tool aan de slag gaat.