Welke lekkere dingen stop je in een kerstpakket?

Een kerstpakket is een ideale manier om je collega’s of andere zakelijke relaties te bedanken voor het afgelopen jaar. Pak dan ook lekker uit! Wil je een pakket vol lekkers cadeau doen? Dat valt altijd in de smaak. Zeker als je goed nadenkt over de inhoud van het pakket. In dit artikel delen we onze tips.

Zoetigheid

In een kerstpakket is natuurlijk altijd plek voor zoetigheid! Vul het relatiegeschenk kerst daarom met allerlei lekkers voor de zoetekauw. De meeste mensen lusten wel iets zoets rondom de feestdagen, en het ziet er ook nog eens hartstikke feestelijk uit. Je kunt aan meerdere onderdelen denken. Van brownies tot een stukje taart, of juist een koek: laat je creativiteit de vrije loop. Ook een kerstpakket chocola is een succes, zeker als er luxe chocolade in zit. Handgemaakte bonbons, pindarotsjes, roomtruffels en speciale kerstchocolaatjes: daar maak je de ander vast en zeker blij mee.

Hartige ingrediënten

Denk naast zoetigheid tevens aan hartige ingrediënten. Chips, nootjes of andere knabbeltjes, ook dit past in een kerstpakket. Je kunt trouwens ook aan een doe-onderdeel denken. Een bakmix voor een hartig brood bijvoorbeeld: zo kan de ontvanger nog lekker zelf aan de slag gaan in de keuken. Of voeg juist benodigdheden voor een borrelplank toe. Een borrelplank zelf is een idee, met daarbij natuurlijk smaakvolle ingrediënten. Stop crackertjes in het pakket. Ook kaasjes kunnen in een kerstpakket zitten, of juist een worstje. Pak het wel goed in, zodat het lang goed blijft. Denk verder nog aan olijven, waar veel mensen van houden tijdens een borrelmoment.

Koffie of thee

Koffie of thee drinken we de hele dag door. Het mag dan ook zeker een plekje krijgen in het kerstpakket. Het kan daarbij wel handig zijn om te weten hoe iemand thuis koffie zet. Koffiebonen zijn immers weer anders dan koffiecups! Of geef een setje met verschillende soorten koffie, zodat je zeker weten goed zit. Met thee is het wat makkelijker. Geef theezakjes in een lekkere smaak, of pak uit met losse thee en een thee-ei erbij. Je kunt er ook aan denken om een theedoosje cadeau te doen, zodat de thee meteen netjes kan worden bewaard. Dat is een mooi extraatje.

Drankje

Ook een lekker drankje is op z’n plek in een kerstpakket. Denk aan een paar biertjes of een goede fles wijn. Ga voor een luxe of bijzondere smaak, want je mag immers best uitpakken met het kerstpakket. Ook een bubbelwijn is een feestelijke keuze. Al zijn cocktails tevens hartstikke populair: dit is leuk om aan het pakket toe te voegen. Geef een pakketje met daarin de ingrediënten om zelf een cocktail te maken, zoals een Espresso Martini of een Moscow Mule. Drinkt de ontvanger van het pakket geen alcohol? Dan kun je aan een lekker alcoholvrij drankje denken – of kies hier sowieso voor, bij alle pakketten.

Verrassingselement

Tot slot is het leuk om een verrassingselement toe te voegen aan het kerstpakket. Kies voor een hapje of drankje waar iemand niet zo snel aan zou denken. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar een lokale specialiteit. Of juist een specialiteit die in Nederland überhaupt nog niet zo bekend is. Er zijn genoeg speciaalzaakjes te vinden waar bijzondere producten worden verkocht: of het nu om een biertje of een baksel gaat. Geef je ieder jaar een mooi kerstpakket aan je zakelijke relaties? Dan kun je er een sport van maken om iedere keer weer op zoek te gaan naar zo’n verrassingselement – zo kan iedereen er zelfs naar uit gaan kijken.

Leg je collega’s of andere zakelijke relaties in de watten met een kerstpakket. Het is natuurlijk extra leuk om er een mooi pakket van te maken, waar de ontvanger echt blij mee is. We hopen dat de bovenstaande tips je inspireren!