Bestelwagen verzekeren? Let op deze zaken!

Ben je ondernemer met een bestelwagen

Ben je ondernemer met een bestelwagen? Dan is het natuurlijk zaak dat je hier een verzekering voor afsluit. Als je voor het eerst zo’n verzekering afsluit, dan kun je hier misschien wel een beetje hulp bij gebruiken. In dat geval is dit artikel voor jou. Bij het afsluiten van een verzekering voor je bestelwagen zijn er een paar zaken waar je op moet letten. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Kies de juiste dekking

Het kiezen van een verzekering voor je wagen, begint met het kiezen van de juiste basisdekking. Net als bij de verzekering voor je eigen auto, kun je voor de auto van je bedrijf kiezen uit drie dekkingsniveaus: WA, WA Beperkt Casco en WA Volledig Casco.

Je bent wettelijk verplicht minimaal voor WA te kiezen. Hiermee ben je beschermd tegen de financiële gevolgen van schade die je met je bestelwagen aanricht aan anderen of aan de spullen van anderen. Dit dekkingsniveau is met name geschikt voor auto’s die wat ouder zijn.

Voor nieuwere auto’s kan WA Beperkt Casco een goede keuze zijn. Bij dit dekkingsniveau kun je ook een vergoeding krijgen voor bepaalde vormen van schade aan je eigen auto. Denk bijvoorbeeld aan schade door brand of diefstal. De nieuwste auto’s worden over het algemeen verzekerd met WA Volledig Casco, waarbij je ook een vergoeding kunt krijgen voor schade die is ontstaan in een botsing of ongeluk waarvoor je zelf verantwoordelijk was.

Overweeg aanvullende dekkingen

Naast de basisdekking kun je een bestelautoverzekering natuurlijk ook uitbreiden met aanvullende dekkingen. Zo kun je kiezen voor een inzittendenverzekering. Daarmee krijg je een vergoeding wanneer je zelf schade oploopt bij een botsing met je zakelijke auto. Een andere aanvullende dekking is de ongevallen inzittendenverzekering. Hiermee krijg je een vergoeding als je als bestuurder of inzittende overlijdt of permanent invalide raakt na een botsing in de zakelijke auto.

Doe je huiswerk

Een belangrijke tip die we willen meegeven voor het afsluiten van een zakelijke autoverzekering, is om vooraf goed je huiswerk te doen. Verzekeraars zijn vrij om hun premies en polissen zelf te bepalen. Daarom is het verstandig om de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken.

Ben je zelf niet zo thuis in de wereld van verzekeringen, dan kan het lonen om een expert in te schakelen. Deze kan voor je op zoek gaan naar de geschiktste polis voor je bedrijf. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent en dat je niet te veel betaalt.