De beste vloer voor je nieuwe huis: Een PVC visgraat vloer!
Ben jij jouw huis opnieuw aan het inrichten of ben je een huis aan het bouwen en moet je nog een vloer uitkiezen? Dat is niet altijd even makkelijk, want wat past nu het beste bij de stijl die je wil voor je interieur? En welke soort vloer gaat het langst mee of heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding? De PVC visgraat vloer is al tientallen jaren een populaire keuze en dat is natuurlijk niet voor niets. In dit artikel vertellen we je waarom de visgraat vloer een goede keuze is voor jouw woning!
Wat is een visgraat vloer?
Een visgraat vloer is een geliefd design dat wordt gebruikt voor vloeren. Houten plankjes worden haaks over elkaar gelegd, waardoor er een trapsgewijs patroon ontstaat dat erg doet denken aan een vissengraat. Vroeger werd deze soort vloer alleen toegepast in villa’s en hotels en nog langer geleden zelfs in kastelen en paleizen. Gelukkig is de chique vloer vandaag de dag een stuk toegankelijker geworden en vind je hem ook gewoon terug in reguliere woningen. Het verschil is dat de vloer vroeger alleen van eikenhout werd gemaakt, wat natuurlijk een behoorlijk duur materiaal is. Vandaag de dag kan de visgraat vloer ook worden gemaakt van textiel, laminaat en PVC. De PVC visgraat is vandaag de dag de meest populaire keuze.
Wat zijn de voordelen van een visgraat vloer?
Het grootste voordeel van de visgraat vloer is toch echt zijn chique en luxe uitstraling. Het is stijlvol en aan te passen op ieder soort interieur, zeker nu je de keuze hebt uit diverse materialen. Daarnaast is het een tijdloze vloer, die honderd jaar geleden ook al werd gelegd in kastelen en paleizen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw visgraat vloer ooit ouderwets wordt. Voor landhuizen wordt er echter wel gebruik gemaakt van een speciale soort, namelijk walvisgraat PVC of laminaat. Deze vloeren hebben andere afmetingen dan de vloeren die bestemd zijn voor reguliere woningen. Ten slotte heeft PVC als materiaal nog een extra voordeel voor de visgraat vloer, aangezien je deze kunt toepassen in combinatie met vloerverwarming. Het materiaal laat namelijk meer warmte door dan bijvoorbeeld hout of textiel.
Heeft een visgraat vloer ook nadelen?
Aangezien alles ook nadelen heeft, geldt dit natuurlijk ook voor een visgraat vloer. Het nadeel dat het meest wordt genoemd, zijn toch echt de kosten van de vloeren. Het zijn dure vloeren, vooral als je ze door vakmensen laat leggen. Het leggen van een visgraat patroon kost namelijk veel tijd. Zeker als de woning niet over rechte hoeken beschikt en het materiaal bijgesneden moet worden. Een tweede nadeel is dat een visgraat vloer gehoriger is dan andere soorten vloeren, vooral als ze van laminaat gemaakt zijn. Gelukkig is dit wel voor een groot deel op te lossen door te zorgen dat je een goede ondervloer legt. Ten slotte zijn visgraat vloeren niet geschikt voor vochtige ruimtes, zoals een badkamer of wc.
Visgraat vloer kopen
Wil jij graag een visgraat vloer in je woning laten leggen? Zorg dan dat je deze bij een specialist koopt. Zo weet je zeker dat je een vloer van hoge kwaliteit aanschaft. Daarnaast bieden de meeste specialisten ook meteen een legservice aan, die vaak voordeliger is dan wanneer je apart een vakman inhuurt.