Is de e-sigaret het nieuwe roken?

We weten natuurlijk allemaal dat roken niet goed voor ons is. Toch is het iets dat voor veel mensen onderdeel van het leven is. Dit heeft met name met verslaving te maken. Veel mensen proberen dan ook wel te stoppen met roken, maar het lukt simpelweg niet vanwege de verslaving. Nu zijn er de afgelopen decennia verschillende manieren ontwikkeld om te stoppen met roken. Denk hierbij aan kauwgom, pleisters et cetera. De afgelopen jaren is er echter een nieuwe oplossing gekomen om te stoppen met het roken van sigaretten, namelijk de e-sigaret. Ben jij nu benieuwd naar de voor-en nadelen van de e-sigaret? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Voordelen e-sigaret

Er zitten enkele grote voordelen aan het gebruik van een e-sigaret. Zo heb je veel meer opties als het gaat om de doseringen van de hoeveelheid stoffen die je binnenkrijgt. Sommige mensen gebruiken de e-sigaret dan ook om te stoppen met roken. Je kunt met de tijd de hoeveelheid stoffen steeds wat naar beneden brengen waardoor je stapsgewijs kunt stoppen. Daarnaast kun je kiezen uit veel meer verschillende smaken. Zo kun je gemakkelijk online e liquid bestellen mr-joy.nl en krijg je thuis tal van smaken bezorgd. Daarnaast vindt er in een e-sigaret geen verbranding plaats. Je krijgt dus de schadelijke stoffen die vrijkomen bij de verbranding van een reguliere sigaret niet binnen. Dit betekent overigens niet dat je geen schadelijke stoffen binnenkrijgt bij het roken van een e-sigaret. Ook bij het roken van een e-sigaret komen namelijk gevaarlijke stoffen vrij.

Nadelen e-sigaret

Er zijn natuurlijk ook tal van nadelen rondom e-sigaretten. Zo is het nog steeds niet gezond om e-sigaretten te roken. Daarnaast is het fenomeen de e-sigaret nog relatief nieuw waardoor men nog niet precies weet wat de langdurige gevolgen zijn van het roken van een e-sigaret. Omdat de gevolgen nog vrij onbekend zijn raden we je in alle gevallen aan om te kiezen voor de beste e-sigaret kopen. Deze zijn op de lange termijn in ieder geval een stuk minder gevaarlijk dan een slechte e-sigaret. Daarnaast schuilt er ook nog een enorm gevaar in de variatie van de e-sigaretten. Doordat er zo ontzettend veel smaken beschikbaar ligt een zwaardere verslaving op de loer. Je kunt immers net zo lang zoeken tot je een smaak hebt gevonden die je geweldig vindt. Het zal in dit geval nog moeilijker zijn om de e-sigaret links te laten liggen als je er klaar mee bent.